About

This site is going down. I’m moving my blog to https://ingvarha.wordpress.com/

Denne siden forsvinner. Jeg flytter bloggen til https://ingvarha.wordpress.com/

Hello!

I’m Ingvar Hagelund. I work as a senior systems consultant (that’s Linux sysadmin work most of the time) at Redpill Linpro AS, in Oslo, Norway. Information on my blog may not always be job related, though, especially the book blog postings that are all in Norwegian.

Before I got this blog, I had my book blog somewhere else. Postings from 2005 and 2006 are archived here.

#!/usr/bin/perl

PRAYER:

my $Lord = my $shepherd;
my $wants = {};

for ( ever, 
let, me ) { sleep in,
green, pastures
and send me, beside, 
still, waters 
and my $soul = restored; }

send me, 
in, righteousness; 
for ( your, names, sake ) {

do stay if I;
seek ( death and shadow 
and I, shall, 
fear ); not evil; 
for ( $you = with, me, your ) 
{ rod and $staff = my $comfort }

for (the, face, of){my $enemies; 
do { prepare; my $table
and anoint; my $head;
with holy oil until 
my $cup, overruns;}}

Goodness and mercy; 
shall follow me 
until all, days
and I; do last } 
for (ever and ever, 
in, Gods ) { house }

# Psalm 23
# A perl prayer
# Ingvar Hagelund 2003

5 Responses to “About”

 1. zm1990s says:

  hello,
  I saw you’ve written some scripts to download videos and subtitles from NRK-TV , and I wonder if I can put those scipts on Gitbub ?
  emm, I’m from China and I have to use a http proxy to access tv.nrk.no, so I motified your scripts and make it supports proxy.

  greetings,
  Min Zhang

 2. ingvar says:

  Hello, Min

  I have no problems with this, given that you add a Free Software license clause on share and reuse, GPLv2 or newer is allright. You should probably scan the comments here to track down and get admission from the other users who have commited patches and suggestions as well.

  Ingvar

 3. Tom says:

  Hei

  Har du fjernet posten om å laste ned fra tv.nrk.no? Hva har skjedd?

  http://ingvar.blog.redpill-linpro.com/2012/05/31/downloading-hd-content-from-tv-nrk-no

 4. ingvar says:

  Hei, Tom.

  Jeg ble kontaktet av NRK og bedt om å fjerne beskrivelsen og skriptene for å laste ned innhold fra tv.nrk.no. Forespørselen hadde i utgangspunktet ikke noe med tekniske sperrer, eller hva som er lov eller ikke lov å gjøre. Mitt utgangspunkt for blogg-postingen var for det første bedre avspillingskvalitet på Linux, samt mulighet til å ta vare på, og spille av innhold uavhengig av nettstedet.

  Det er imidlertid et alvorlig problem for NRK at folk ikke klarer å holde seg i skinnet, men deler innhold videre. Dermed dukker videoer med NRK-vannmerke opp på torrent-sites og andre delingsnettverk. Dette medfører at NRK sin forhandlingssituasjon endrer seg dramatisk når de skal kjøpe inn nye programmer og TV-serier. Hvis en serieagent kan vise til at det er helt vanlig at innkjøpt innhold til NRK enkelt kan søkes opp f.eks på Pirate Bay, vil prisen selvsagt bli en helt annen. Dette er ikke en tenkt problemstilling. Det er et reellt problem.

  Alternativet er selvsagt at NRK starter med hardere DRM på innholdet tilgjengelig over nett. Det ville vært så mye, mye verre.

  På bakgrunn av dette har jeg valgt å fjerne skriptene og beskrivelsen av hva jeg gjorde for å få dette til.

  Hvis du ønsker et mer utfyllende svar eller tekniske detaljer, kan du jo starte med å sende en epost fra en ekte epost-adresse.

  Ingvar

 5. Tom says:

  Hei Ingvar,

  Takk for kjapt svar, og det var egentlig det jeg tenkte, altså at NRK hadde kontaktet deg. Det var jeg som i utgangspunktet lagde det scriptet for Windows som jeg nevnte i den aktuelle tråden her for ganske lenge siden. Mest for utfordringensskyld, men også fordi jeg ønsker å ta vare på gode programmer som muligens kan forsvinne tv.nrk.no. Også barne-tv har jeg lastet ned for å ha med offline på mobil og nettbrett. Så for min egen del, håper jeg ikke NRK må krølle det til, bare fordi noen plent må dele alt mulig på nettet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.